Ají Panca
[udtales a-hí panka]

 

Panca-chili (Capsicum chinense) er også kendt som ají especial, special-chili, og er sammen med den gule ají amarillo blandt de mest udbredte chilier i Peru. Det er der en grund til: Den har en frugtagtig og aromatisk røget smag samt en mild dvælende varme, som giver råvarerne en dyb smagsmæssig fylde og en flot rød farve. Den 8-13 cm lange chili bruges især i sin tørrede variant, hvor den får en nærmest rødlig, chokoladeagtig farve.

Anvendelse: Til marinering af kød, fisk og skaldyr. Ají panca er også god i gryderetter og supper og et perfekt match i barbecue-køkkenet, hvor den klæder grillet kylling, svinekød mm. I Peru bruger man den også i traditionelle retter som picantes, chupes, anticuchos, adobo og skaldyrssuppen parihuela.

 

Tip: Lad råvarerne marinere i 2 timer (det bedste resultat får man ved at lade det stå natten over). Tilføj et skvæt chicha de jora eller mørk peruansk Cuzqueña-øl i marinaden.

 

 

Vores Panca Chili i Paste

Styrke: Mild.

Glasskrukke: 205g

Doypack med låg: 1kg (HORECA)

Ingredienser: panca chili (capsicum chinense), salt, citronsyre E330 (0.2%), natriumbenzoat E211 (0.1%).

Kan indeholde spor af  MSG, jordnødder, sennep, æg, mælk og gluten.

Anvendelse: marinering af alle slags kød, at krydre og farve maden fx. gryderetter, sofritos og supper (til peruviansk og nikkei cuisines)/ use: to marinate all kinds of meats for flavoring and coloring foods such as stews, stir-fries, soups and dressings (to the peruvian and nikkei cuisine´s).

Opbevares køligt og tørt, på køl efter åbning.