( KOLD KARTOFFELSALAT )

 

4-6 personer

 

Ingredienser

  • 4-6 store kartofler
  • 1 mellemstore løg
  • 2 hårdkogte æg
  • 150 g gul UKU-chilipasta
  • 200 g ”queso fresco” eller fetaost
  • 200 ml solsikkeolie
  • 6-8 stk. kiks Tuc
  • 125 ml usødet kondenseret mælk (eller sødmælk)
  • 0,5 dl limesaft
  • Salt og peber
  • Et par botija– eller kalamata oliven)
  • Persille og salatblade til pynt

 

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og kog dem i cirka 10 minutter.

Skær løg i store stykke, opvarm solsikkeolien i en pande og steg løgene i ca. 2 minuter, kold den ned. Hæld løgene og olien i en blænde, tilsæt chilipasta, kikse, ost og mælk sammen, indtil det har en cremet og ensartet konsistens. Hvis saucen er for tyk tilsæt mere mælk, hvis den er for tynd lidt mere solsikkeolie. Smag til med salt og peber og slut af med den friske limesaft.

Når kartoflerne er færdige, skæres de i skiver på knap 1 cm. Anret kartoffelskiverne på en tallerken og hæld salsaen ud over dem. Pynt derefter tallerkenen med salatblade i siden, de kogte æg skåret over i to, oliven og top det hele af med lidt persille.

¡Buen provecho!

Leave a Comment