Rocoto [udtales rokoto]
Rocoto (Capsicum pubescens) ligner i det ydre en peberfrugt til forveksling, men brænder som en middelstærk chili. Den er juicy som en bøftomat og giver enhver ret et frugtrigt pift uden ligefrem at brænde.
Anvendelse: Til marinering af kød, fisk og skaldyr. Rocoto er god i gryderetter og saucer og desuden oplagt i ceviche og Nikkei-køkkenet. I det sydlige Peru spiser man rocoto relleno, fyldt rocoto-peber, og chilien males også til molido sammen med løg, olivenolie og hvidløg.
Tip: Kan spises direkte fra glasset eller røres op i en lækker chilimayo som dip.
Vores Rocoto Chili i Paste
Styrke: Medium Hot.
Glasskrukke: 205g
Ingredienser: 98.79% rocoto chili (capsicum pubescens), salt, citronsyre E330, taragummi E417, kaliumsorbat E202, natriumbenzoat E211.
Kan indeholde spor af jordnødder, sennep, æg og mælk. Anvendelse: til fremstilling af saucer eller kan også blandes med mayo. Til ceviches, tiraditos og leche de tigre (til nikkei og peruviansk cuisine´s).
Opbevares køligt og tørt, på køl efter åbning.