Enestående smag. Fra et magisk land

Uku er et peruviansk brand skabt med passion, det er en hyldest til den gamle kultur og den peruvianske chili, den essentielle ingrediens, der gør det peruvianske køkken til et af de bedste i verden.

Vores chilipastaer og saucer er lavet af gode peruanske råvarer efter traditionelle opskrifter. Helt old school. Så vores chilier kilder mere i ganen, end de brænder i munden.

Uku var ifølge Andeskulturernes mytologi navnet på en magisk og underjordisk verden, der var forbundet med høsten og blandt andet symboliserede fertilitet og genfødsel.

For os er UKU smagen af Peru. Taste of Peru ApS har i samarbejde med den peruanske Michelin-kok Jonathan Guardia udviklet tre forskellige chilipastaer, der bruges i både det peruanske køkken og i det trendy japansk-peruanske Nikkei-køkken.

Vores filosofi er, at det skal være nemt at lave den mad, som har gjort Peru til Sydamerikas gastronomiske darling. Uanset om du er professionel kok eller privat gourmand. UKU er din genvej til den autentiske peruanske smag i din næste ceviche eller lomo saltado.

Vores chili er ikke som de andres

Chili ligger i det peruanske køkkens DNA. Landet har mere end 50 forskellige slags. Men selvom der ofte er chili i peruansk mad, er den ikke nødvendigvis altid brændende stærk. Man giver nemlig ofte chilien et opkog, før man bruger den i madlavningen.

 

 

Det er her, UKU kommer ind i billedet.

Vi har udviklet tre unikke chilipastaer baseret på sorterne ají amarillo, ají panca og rocoto, der udgør essensen af det peruanske køkken. Vores koncentrater består af ren chili og indeholder ikke som andre chilipastaer kartoffel- eller maniokstivelse som fyld. UKU er den rene vare. Vi har desuden satset hele butikken på delikate chilinoter, der fremhæver maden i stedet for at overdøve den. Vi kalder det at skrue op for smagen og ned for blusset.