(PERUVIANSK SASHIMI)

4-6 personer

Ingredienser

  • 500 g fisk (fladfisk eller anden hvid fisk)
  • 100 g gul UKU-chilipasta
  • Saft fra 10 limefrugter
  • 1 spsk. østerssauce
  • 1 tsk. sojasauce
  • En sjat sesam-olie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. revet ingefær
  • Radise
  • Salt

Pynt

Et par radiser i tynde skiver

Forårsløg

Sesamfrø

Fremgangsmåde

Start med at skære fisken ud i små fine fileter: Del fiskefileten i to, ved at skære den over på langs. Derefter skærer man de små fileter ud (de skal være omkring 5 cm lange og ikke mere end 1 cm tykke). Læg fileterne på køl igen, mens salsaen laves.

Rør gul chilipasta, østersauce, hvidløg, ingefær, sesamolie og soja sammen i en skål. Når det er rørt godt sammen, tilføjes limesaften lidt ad gangen. Tilføj herefter lidt salt.

Tag nu fisken frem igen. Læg det hele på en stor tallerken, hvis det er til deling, eller fordel de små stykker fisk ud på mindre tallerkener. Hæld salsaen ud over – husk at limen i salsaen tilbereder fisken ligesom i en ceviche – brug derfor rigeligt.

Til sidst kan man pynte retten med finthakket forårsløg, sesamfrø og radiser.

Leave a Comment