Salsa Huancaína
Ingredienser:
- 150g uku gul chili paste
- 1 mellemstore løg
- 200 g ”queso fresco” eller fetaost
- 200 ml solsikkeolie
- 6-8 stk tuc kiks
- 125 ml usødet kondenseret mælk (Eller sødmælk)
- Saften fra en lime
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Skær løg i store stykke, opvarm solsikkeolien i en pande og steg løgene i ca. 2 minuter, kold den ned. Hæld løgene og olien i en blænde, tilsæt chilipasta, kikse, ost og mælk sammen, indtil det har en cremet og ensartet konsistens. Hvis saucen er for tyk tilsæt mere mælk, hvis den er for tynd lidt mere solsikkeolie. Smag til med salt og peber og slut af med den friske limesaft.
Huancaína sauce er god til alt, som dressing til burgers og sandwich´s, som dip til pomme frites, yucas frites, ellers chips, med pasta til den lækker Spaghetti Huancaino, med kogte kartofler eller grillmad.
¡Buen provecho!